Renata Baaijens - gastouder Gastkind

Gastouder Renata Baaijens

Hallo, ik ben Renate, mama van 2 dochters en 1 zoon. Ik ben nu bijna 2 jaar gastouder en ik geniet met volle teugen. Daarvoor heb ik een tijd in de thuiszorg gewerkt als verzorgende, maar ik merkte dat ik het contact met kinderen heel mooi vind en ik wilde hier graag mijn werk van maken. Ik merk nu inderdaad dat hier mijn hart ligt en dat ik er blij van word. 

Mijn drijfveer om gastouder te zijn is: ik vind het werken met kinderen prachtig. Om elk kind te zien ontwikkelen, uniek en op zijn of haar eigen tempo. Ik vind het mooi om te zien hoe ze elke keer weer iets nieuws ontdekken en daar plezier in hebben. Ik word zo blij van de spontaniteit en de onbevangenheid van kinderen. 

In mijn opvang vind ik het belangrijk dat een kind zich gezien voelt, dat het zichzelf kan zijn en ik vind het belangrijk dat ik aansluit bij de interesses en behoeften van ieder gastkindje. Het mooiste compliment dat ik van ouders ontvangen heb, is dat het gastkindje het fijn heeft bij mij en hier graag komt.