Marieke Windsma - gastouder Gastkind

Gastouder Marieke Windsma

Hallo, ik ben Marieke, getrouwd, moeder van 2 kinderen (geb. 2008 en 2013). Wij wonen aan de rand van het centrum in een eengezinswoning. Ik heb 6 jaar op een  kinderdagverblijf gewerkt en ben vanaf 2011 als gastouder aan het werk.

Mijn drijfveer om gastouder te zijn is dat ik kinderen een mooie plek wil bieden waar er echt aandacht en tijd voor ze is. Kinderen staan zo open om alles te leren en te ervaren waardoor je ze veel kunt meegeven, dat geeft zoveel voldoening. Ik word zo blij van de reacties van de kinderen tijdens een activiteit, als ze iets nieuws ontdekken of lekker aan het buiten spelen zijn. Heerlijk om dan de uitdrukking op hun gezichtjes te zien.

In mijn opvang beleven we avonturen en leren we door te voelen, ervaren en ontdekken. Daarom besteed ik veel aandacht aan sensomotorische spel. Een heel leuk compliment was toen ouders me in het weekend een foto stuurden van hun kind dat boos met een tasje voor de deur stond omdat ze ‘bij Marieke wilde gaan spelen’.