Jolanda de Weert - gastouder Gastkind

Gastouder Jolanda de Weert

Hallo ik ben Jolanda, getrouwd, moeder van 1 volwassen dochter en kleinkind.  Ik werk al meer dan 20 jaar met veel plezier als gastouder.

Mijn drijfveer om gastouder te zijn is thuis, met het buitenleven als uitgangspunt, op mijn eigen manier te kunnen werken met de kinderen. Ik word er zo blij van om alle verschillende karaktertjes te zien van de kinderen en te volgen hoe ze van alles ontdekken en zich ontwikkelen.

In mijn opvang zijn we heel veel buiten. Daar krijgen de kinderen alle mogelijkheid om lekker te experimenteren met zand, water, de dieren, hooi, stro, plantjes, schepjes en fietsjes. Zo kunnen ze heerlijk zichzelf ontdekken, hun (motoriek) ontwikkelen, samen met de andere kinderen. Het mooiste compliment wat ik van ouders ontvangen heb is, dat een kind in de nacht wakker wordt en roept: ‘Ik wil naar Jolanda!’ En aan het einde van de dag willen ze vaak niet mee naar huis.