Britt Koolen - gastouder Gastkind

Gastouder Britt Koolen

Hallo ik ben Britt, getrouwd, moeder van een zoontje. We wonen in een ruime eengezinswoning vlakbij het centrum, met ons hondje. Na 8 jaar als Nanny gewerkt te hebben, bied ik nu opvang als gastouder in mijn eigen huis.

Mijn drijfveer om gastouder te zijn is om kinderen zó te stimuleren en motiveren in hun eigen kunnen dat ze extra vertrouwen krijgen in hun eigen ik. Ik word zo blij van lekker actief met de kinderen bezig zijn, knutselen, lezen, buiten spelen, wandelen met de kiddybus of erop uit trekken met de bakfiets.

In mijn opvang is elke dag anders en pas ik me aan aan wat de kinderen nodig hebben. Bij het werken met thema’s staat ‘proberen’ centraal, het is niet erg als het niet meteen lukt. Alleen kan ik veel, samen kunnen we meer/alles. Een mooi compliment dat ik vaker ontvang, is als ouders zeggen dat het van me afstraalt hoe leuk ik dit werk vind: ‘De kinderen voelen zich vertrouwd bij je, je doet dit met zoveel liefde.’