Mark Goorden - gastouder Gastkind

Gastouder Mark Goorden

Hallo, ik ben Mark. Samen met mijn vrouw en 2 kinderen wonen we op een boerderij in het buitengebied van Wouwse Plantage. Naast het boerenbedrijf verzorg ik nu alweer vanaf 2011 buitenschoolse opvang voor verschillende scholen hier in de omgeving.

Mijn drijfveer om gastouder te zijn is dat ik het heel leuk vind om met kinderen om te gaan en ze graag dingen wil leren en meegeven over het boerenleven. Ik word er blij van als ik ieder kind zie genieten van het buiten spelen, de omgang met de dieren en alles wat er rondom de boerderij gebeurt.

In mijn opvang wil ik kinderen allereerst een ontspannen omgeving bieden na een drukke schooldag. Daarnaast wil ik ze meegeven wat er allemaal op een boerderij gebeurt. Waar ons eten vandaan komt, de melk van de koe, kruiden in de tuin en groente uit de moestuin. Hoe ziet het eruit, hoe zorg je ervoor, hoe proeft enz. Het mooiste compliment dat ik van ouders krijg is als kinderen thuis enthousiast vertellen over wat ze hier gezien en ervaren hebben. Soms worden jaren later nog herinneringen opgehaald van wat ze hier geleerd hebben.